צילום׃ יחסי ציבור
מרק עדשים ובטטה
מרק עשיר במרקם ממכר עם תפוחי אדמה, שמנת ומגוון תבלינים לארומה מושלמת
| קפה עלמה
| פורסם 23/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
200 גרם עדשים כתומות
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אבקת מרק עוף
1.5-2 ליטר מים לכיסוי
תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שמן הזית ומטגנים עד להשחמה את הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה.
2 מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים. מבשלים כחצי שעה.
3 טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק".
4 מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה, מערבבים ומגישים חם.