אוכל
צילום׃ Robert Reiff, GettyImages IL

מרק בוטנים חלבי

מרק חלבי, סמיך וטעים - לחורף חם ומתוק

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

3 גזרים
1 בצל
2 גבעולי סלרי (אם רוצים)
2 כוסות מים
½ כוס חמאת בוטנים
1 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה
בוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1 קולפים את הגזר וחותכים אותו, את הבצל ואת הסלרי לחתיכות קטנות (אפשר בדיסקית הפריסה של מעבד המזון) ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו.

2 מרסקים את הירקות עם מעט מרק בבלנדר או במעבד מזון.

3 ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מהמרק. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת) ומביאים לידי רתיחה בזהירות, כי החלב עלול לגלוש.

4 מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת . מחממים עוד 2 דקות ומגישים חם בתוספת בוטנים או אגוזים קצוצים.