צילום׃ Robert Reiff, GettyImages IL
מרק בוטנים חלבי
מרק חלבי, סמיך וטעים - לחורף חם ומתוק
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
3 גזרים
1 בצל
2 גבעולי סלרי (אם רוצים)
2 כוסות מים
½ כוס חמאת בוטנים
1 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה
בוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
1 קולפים את הגזר וחותכים אותו, את הבצל ואת הסלרי לחתיכות קטנות (אפשר בדיסקית הפריסה של מעבד המזון) ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו.
2 מרסקים את הירקות עם מעט מרק בבלנדר או במעבד מזון.
3 ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מהמרק. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת) ומביאים לידי רתיחה בזהירות, כי החלב עלול לגלוש.
4 מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת . מחממים עוד 2 דקות ומגישים חם בתוספת בוטנים או אגוזים קצוצים.