אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

מרק גולש של מסעדת ברוהאוס

מרק הונגרי עשיר של ירקות ובשר - חם, טעים וחורפי

איציק תג'ר | rest | פורסם 02/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 443 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו בשר בקר נקי משומן, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ (נתח מספר 4)
2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים
4 שיני שום קצוצות
4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
צרור כוסברה או פטרוזיליה טרייה
3 כפות פפריקה מתוקה
כף סוכר לבן 1
כפית פלפל שחור טחון
כפית פפריקה חריפה
מים

אופן ההכנה:

1 בסיר כבד, מחממים שמן לטיגון.2. מתבלים את קוביות הבקר במלח ופלפל שחור, מטגנים אותן עד שהן משחימות ומוציאים אותן מהסיר3. מוסיפים לסיר את הבצל, השום והעגבניות, מטגנים כשתי דקות ומוסיפים את התבלינים.4. מחזירים לסיר את הבשר המטוגן, יוצקים לסיר מים כך שיגיעו עד לגובה של שניים או שלושה סנטימטרים מעל הבשר והירקות.5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות (הבשר אמור להתרכך מאוד, במידה והבשר לא רך דיו ממשיכים לבשל).6. כאשר הבשר רך מוסיפים את תפוחי האדמה וכ-3 כוסות מים, ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מתבלים במלח וכוסברה או פטרוזליה טרייה קצוצה.