אוכל
צילום׃ תומר פרת

מרק גריסים

מרק הקרופניק המעולה של אמא, עם גזרים, תפוחי אדמה ועיטור של עירית קצוצה

רוני מנדלמן | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 206 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

כוס וחצי גריסי פנינה
4 גזרים מקולפים ומגוררים
3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
4-5 גבעולי סלרי נקיים וחתוכים לפרוסות (בלי העלים)
בצל בינוני מקולף וקצוץ
מלח
פלפל שחור גס
אבקת קארי לתיבול (לפי הטעם)
קינמון (לא יותר מדי)
כמון מזרחי (לא יותר מדי)
מעט שמן זית לאידוי
עירית קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים את הבצל הקצוץ.

2 מוסיפים את הגזר ומאדים עד שמתרכך.

3 מוסיפים את הסלרי ומאדים עד שמתרכך.

4 מוסיפים שתי כוסות מים ומאדים עוד 10 דקות.

5 מוסיפים את הגריסים, מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי.

6 מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומביאים לרתיחה.

7 מנמיכים את האש לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. הגריסים אוהבים לשתות מים ומתנפחים. אם אתם רואים שהמרק הופך לנזיד, מומלץ להוסיף חצי כוס מים ולערבב. מגישים עם עירית קצוצה.