אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

קרוקטים מתפוחי אדמה

להגיש כמנה ראשונה או עיקרית, עם קערית של מיונז מתובל בשום

ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים או אפויים בקליפתם

כוס שבבי בצל מטוגנים (קונים בשקית בסופר או מטגנים כוס בצל קצוץ דק, עד להשחמה מלאה)

2 שיני שום, כתושות

3 ביצים

כוס גבינת אמנטל מגוררת

1 כוס קמח

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון עמוק

1 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ומועכים אותם למחית. מוסיפים למחית את שבבי הבצל, השום, הביצים, הגבינה והקמח, מתבלים במלח ובפלפל ולשים בידיים לבצק אחיד. 

מתכונים לראש השנה

2 צרים מהתערובת גלילים בעובי כ־2 ס"מ ובאורך של כ־8 ס"מ. מניחים במגש, מכסים ומקררים כשעה. 

3 מחממים שמן לטיגון עמוק. מגלגלים את הקרוקטים בפירורי הלחם עד שהם מצופים סביב־סביב. מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם זהובים יפה. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד.