צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור
קרוקטים מתפוחי אדמה
להגיש כמנה ראשונה או עיקרית, עם קערית של מיונז מתובל בשום
ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר
| פורסם 21/04/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים או אפויים בקליפתם
כוס שבבי בצל מטוגנים (קונים בשקית בסופר או מטגנים כוס בצל קצוץ דק, עד להשחמה מלאה)
2 שיני שום, כתושות
3 ביצים
כוס גבינת אמנטל מגוררת
1 כוס קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון עמוק
1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ומועכים אותם למחית. מוסיפים למחית את שבבי הבצל, השום, הביצים, הגבינה והקמח, מתבלים במלח ובפלפל ולשים בידיים לבצק אחיד.
2 צרים מהתערובת גלילים בעובי כ־2 ס"מ ובאורך של כ־8 ס"מ. מניחים במגש, מכסים ומקררים כשעה.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק. מגלגלים את הקרוקטים בפירורי הלחם עד שהם מצופים סביב־סביב. מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם זהובים יפה. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד.