אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

מרק קובה

עונג צרוף של מרק דלעת חמצמץ עם כדורי סולת ממולאים בבשר מתובל. אפשר להגיש עם אורז לבן, ואפשר לאכול ככה סתם

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 14/02/12 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לכדורי הבשר

300 גרם בשר טחון

בצל קצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל לבן

בהרט

לבצק הקובה

2-2.5 כוסות סולת

כף שמן

1/4 כפית מלח

כ-1/2 1 כוסות מים

למרק

2 כפות שמן זית

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות

2 בצלים קצוצים

2 עגבניות מקולפות, קצוצות

כף שטוחה של בהרט

3 כפות רסק עגבניות

1/3 כוס מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

כפית סוכר

כף פפריקה

5 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 יוצרים את כדורי הבשר: מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות שמנמנות. את הקציצות מקפיאים כדי שיהיה קל יותר לעטוף אותן בבצק הסולת.

2 מכינים את בצק הקובה: מערבבים את חומרים הבצק, ועוטפים את הקציצות בשכבה דקה של בצק.

3 מכינים את המרק: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומכניסים סלרי, דלעת, בצל ועגבניות. מערבבים ומוסיפים בהרט, רסק עגבניות, מיץ לימון, מלח ופלפל, סוכר, פפריקה ואת המים.

4 כשהמרק רותח מוסיפים לסיר את הקובה, מנמיכים את להבה ומבשלים עם כיסוי חלקי כחצי שעה.

ניסיתם את המתכון? ספרו לנו איך יצא!

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי