אוכל
צילום׃ רחלי קרוט

מרק עדשים ירוקות ואטריות

יש ימים שדורשים מרק סמיך במיוחד, ואם אפשר שתהיה בו גם פסטה זה בכלל ניצחון. מרק העדשים הזה, של רחלי קרוט המלכה, מתאים בדיוק לימים האלה, ובינינו - היום לגמרי יום כזה

רחלי קרוט | מגזין שופרסל | פורסם 18/12/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס עדשים ירוקות

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות

1 גזר גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות

6 שיני שום קלופות, קצוצת לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות קטנות

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

שלושת רבעי כפית בהרט

חצי כפית כורכום

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית זרעי כמון (לא חובה)

חצי כוס פסטה קצרה

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה.

2 מחממים בסיר בינוני-גדול שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שום וסלרי עד ריכוך.

3 מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.

4 מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים.

5 מוסיפים כ-2 וחצי ליטר מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 35 דקות או עד שהעדשים רכות מאוד.

6 מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. מדי פעם מערבבים.

בתיאבון!