אוכל
צילום׃ עמנואל רוזנצוייג, mako אוכל

מרק קארי ירוק

המסע למזרח מתחיל במרק מעולה ומפתיע

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 22/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 0.8 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן (לא זית)

בצל לבן קצוץ גס

2 ס"מ שורש זנגביל (ג'ינג'ר) טרי, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

פלפלון צ'ילי אדום או ירוק, מנוקה מזרעים וקצוץ דק

גבעול למון גראס (לימונית), רק החלק התחתון הלבן, קצוץ דק מאוד

1 ליטר ציר עוף או ציר ירקות. אפשר גם מאבקת מרק, אבל עדיף כמובן להכין לבד

2 כוסות קשיו לא קלוי

חצי זר כוסברה קצוץ

20 עלי בזיליקום קצוצים

כוס חלב קוקוס (או כוס קרם קוקוס ועוד חצי כוס מים)

מיץ מחצי לימון או ליים שלם

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל במשך כמה דקות על אש בינונית רק עד שקיפות. להקפיד לא לשרוף.

2 מוסיפים את שורש הזנגביל, השום, הצ'ילי וגבעול הלמון גראס (כולם קצוצים דק) ומטגנים במשך דקה.

3 מוסיפים את הציר ואגוזי הקשיו. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות (אם הציר מוכן בבית, ללא מלח, מוסיפים 2 כפיות מלח).

4 מעבירים לבלנדר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומרסקים במשך 5 דקות.

5 מחזירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים תוך כדי ערבוב (למרק יש נטייה להידבק לתחתית הסיר ולהישרף בחום גבוה מדי). רצוי לא להרתיח.

6 מוסיפים את מיץ הלימון או הליים ומערבבים.

7 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

8 אם המרק סמיך מדי (שאלה של טעם), אפשר להוסיף עוד ציר או מים.