אוכל

אגרולים סיניים

גרסה ביתית של האגרול הפריך והזהוב

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לאגרול

12 עלי אגרול מוכנים קפואים
4 כפות שמן
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
3 בצלים ירוקים חתוכים לגפרורים
1 גזר חתוך לגפרורים
1 קולורבי חתוך לגפרורים
2 כוסות נבטים טריים
6 פטריות שחורות מושרות במים
½ כוס עלי כוסברה
מלח, פלפל
1 כף מיץ לימון
1 כפית סוכר
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום

לרוטב

1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום,
2 כפות כסוברה
1 כפית סוכר
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים את הג'ינג'ר לדקה. 2. מוסיפים את שאר הירקות לטיגון קצר. על הירקות לשמור על פריכות מסויימת. 3. מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים דקה. 4. מעבירים לקערה ומקררים לגמרי. רק אז מערבבים פנימה את הכוסברה ושמן השומשום. 5. פורשים את עיגולי הבצק, על משטח העבודה ומניחים במרכזם תלולית מילוי. 6. מקפלים שניים הצדדים פנימה מעל המלית, מתחילים לגלגל באחד הצדדים שלא קופל עד שמתקבל גליל מהודק. מדביקים את הקצה עם דבק קמח (מעט מים וקמח). 7. מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר ומטגנים את האגרולים כחמש דקות, עד שהאגרולים זהובים, מספיגים בנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן. 8. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים יחדיו.