לביבות של גבינה, סולת וקינמון
בקישוט דובדבנים מתוקים במעט רום
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 06/01/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ללביבות
2 גביעים של גבינה לבנה, 9 אחוז
1 גביע של גבינת מסקרפונה
1 כוס סולת
שני שליש כוס סוכר וניל
2 ביצים
1 כף קליפת לימון מגורדת
חצי כפית קינמון
עוד צריך:
חמאה לטיגון
סולת לציפוי
לדובדבנים:
1 סלסלה של דובדבנים מגולענים
חצי כוס מים
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר
3 כפות רום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר את כל חומרי הלביבות לתערובת אחידה. מקררים כחצי שעה.
>> והנה מתכון מושלם של לביבות גבינה מתוקות
2 בינתיים, מכינים את הדובדבנים: שמים במחבת רחבה את כל החומרים, למעט הדובדבנים. כשהכול רותח מוסיפים את הדובדבנים לבישול של כשלוש דקות. מקררים מעט.
3 צרים מהתערובת קציצות יפות ושטוחות מעט.
4 מחממים חמאה במחבת גדולה, וכשהיא חמה, טובלים את הקציצות בסולת ומטגנים בחמאה החמה כשלוש דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.