אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק ירקות לקוסקוס

גם בלי בשר אפשר להרים מנת קוסקוס לתפארת. תראו את זו, של המאסטר שף שלנו - עמוסה בכל טוב, טעימה וסמיכה. עכשיו אנחנו מוכנים לחורף

אבי לוי | מסעדת המוציא | פורסם 06/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקוסקוס – תבשיל גרגירי סולת שעובר תהליך התפחה באמצעות אידוי – הוא אחד המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הצפון אפריקאי. כמה וכמה עדות נאבקות על הקרדיט להמצאתו, אבל זכות הראשונים נתונה, ככל הנראה, לטוניסאים.

 

במהלך ביקור במרוקו הסביר לי שף מקומי שהשילוב של גרגירי הסולת התפוחים עם מרק ירקות מקורו דווקא במרוקו. עוד הוא סיפר לי שהם נוהגים להגיש גם גרסה חלבית לקוסקוס, בתוספת חמאה ושמנת. זו הגרסה נטולת הבשר שלי.

מרכיבים :

4 ליטר מים

5 יחידות ארטישוק ירושלמי

4 גזרים, חתוכים לטבעות גסות וגדולות

2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

1 קילו דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

3 קישואים, חתוכים גס

חצי כרוב לבן, חתוך לארבע

1 גבעול גדול של כרשה, חתוך גס

1 חבילת סלרי, חתוך גס

1 צרור כוסברה, קצוץ

מלח לפי הצורך

2 כפיות פלפל גרוס

1 כוס ציר עוף או 2 כפות אבקת מרק עוף (אפשר פרווה)

קוסקוס מוכן, להגשה

אופן ההכנה:

1 מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול ורחב. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, הגזר, הבצל והחומוס ומבשלים כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.

2 מוציאים את הארטישוק הירושלמי, טוחנים במעבד מזון (הוא יסמיך לנו את המרק) ומחזירים לסיר.

3 מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד לקבלת מרק עשיר.

4 מגישים על מצע של קוסקוס.

>> עוד מרקים שווים של אבי לוי

>> והנה מתכונים לקדירות ששוה לכם להדפיס ולשמור