אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

מרק מנגולד ותרד זריז

שיתוף פעולה בין תרד למנגולד: התרד מצטרף למרק בשלב הטחינה ומבטיח גוון ירוק רענן

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 17/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כפות שמן
40 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 חבילות עלי מנגולד ללא פטוטרת (החלק הלבן) קרועים לפיסות
500 גרם עלי תרד ללא גבעולים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1/4 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
720 מ"ל (3 כוסות) מים או ציר עוף
240 מ"ל (1 כוס) חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מעט מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1 מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים.

2 מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם.

3 מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

4 מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק).

5 מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם.

6 גיוון: לא משליכים את הפטוטרת, אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.