צילום׃ עמרי אנדרס צורף
מרק בצל
מרק בצל סמיך ומלטף בארומה משכרת של יין לבן
נדב מרום | קפה גרג
| פורסם 20/10/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
100 גרם חמאה
8 בצלים פרוסים דק
1 כף עלי תימין, קצוצים דק מאוד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר (או אבקת מרק)
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!).
2 זורקים לתוכה את הבצל והתימין הקצוץ ומבשלים עד שהבצל רך וחום.
3 מוסיפים את היין ומערבבים היטב תוך כדי שמגרדים את התחתית. מצמצמים את היין.
4 מוסיפים את המים ולאחר שמגיעים לרתיחה מוסיפים את אבקת המרק.
5 מבשלים כ-20 דקות נוספות ומתקנים טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.