אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

מרק בצל

מרק בצל סמיך ומלטף בארומה משכרת של יין לבן

נדב מרום | קפה גרג | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

100 גרם חמאה
8 בצלים פרוסים דק
1 כף עלי תימין, קצוצים דק מאוד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר (או אבקת מרק)
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!).

2 זורקים לתוכה את הבצל והתימין הקצוץ ומבשלים עד שהבצל רך וחום.

3 מוסיפים את היין ומערבבים היטב תוך כדי שמגרדים את התחתית. מצמצמים את היין.

4 מוסיפים את המים ולאחר שמגיעים לרתיחה מוסיפים את אבקת המרק.

5 מבשלים כ-20 דקות נוספות ומתקנים טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.