צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
מרק קרם חצילים
עם חזה אווז מעושן
טארק שהואן | null
| פורסם 19/06/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (6 מנות):
4 חצילים שרופים על האש ומקולפים
1 בצל לבן חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז שומן
1/2 ליטר ציר עוף
מעט טימין קצוץ
אגוז מוסקט
מלח פלפל
מיץ מלימון אחד
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
5 פרוסות לחם קלוי בתנור
אופן ההכנה:
1 בסיר מטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את החצילים, השמנת והציר ומתבלים. 2. מבשלים 45 דקות מעל להבה נמוכה. 3. טוחנים את המרק ומסננים מהגרעינים. 4. במחבת מקפיצים קלות את קוביות חזה האווז ומפזרים מעל המרק. מגישים בליווי לחם קלוי.