צילום׃ Ryan McVay, GettyImages IL
מרק כרישה, סלרי וחלזונות
גורמה צרפתי שניתן להכין בבית בקלות
עידו ארבייט | NG בר בשר
| פורסם 08/03/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
כ-50 גרם חמאה
חצי קילוגרם סלרי קצוץ גס
2 כרשות (החלק הלבן בלבד) קצוצות גס
1 תפוח אדמה בינוני מקולף ופרוס
3.5 כוסות ציר ירקות
400 מ"ל שמנת 32%
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
40 חלזונות אסקרגו מבושלים
150 גרם גבינה כחולה (סטילטון למשל), מפוררת גס.
אופן ההכנה:
1 ממיסים את החמאה בסיר גדול.2. מוסיפים את הסלרי ואת הכרשה ומאדים במשך 3-4 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.3. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת ציר הירקות, ומביאים לרתיחה.4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים.5. טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת ואת החלזונות, ומתבלים במלח ובפלפל לבן.6. מחממים עד לסף רתיחה, ומחלקים בין קערות מרק.