אוכל
צילום׃ Dorling Kindersley, GettyImages IL

מרק קר מדובדבנים ותה

מרק מקורי ומרענן שמתאים לכל עונה

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 קופסאות (500 גרם) דובדבנים משומרים, מגולענים
4 כוסות תה קר
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
גרד מקליפת לימון אחד
1 כף קמח
שמנת חמוצה (להגשה)

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את התה המסונן, הדובדבנים, נוזלי השימור, הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון ומרתיחים. מבשלים 10 דקות.

2 מערבבים את הקמח ואת השמנת המתוקה עד שמתקבלת עיסה בלי גושים, יוצקים למרק, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

 

3 מצננים, מגישים קר בתוספת כף שמנת חמוצה במרכז כל צלחת מרק או בתוך קערת ההגשה.