צילום׃ Dorling Kindersley, GettyImages IL
מרק קר מדובדבנים ותה
מרק מקורי ומרענן שמתאים לכל עונה
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
2 קופסאות (500 גרם) דובדבנים משומרים, מגולענים
4 כוסות תה קר
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
גרד מקליפת לימון אחד
1 כף קמח
שמנת חמוצה (להגשה)
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר את התה המסונן, הדובדבנים, נוזלי השימור, הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון ומרתיחים. מבשלים 10 דקות.
2 מערבבים את הקמח ואת השמנת המתוקה עד שמתקבלת עיסה בלי גושים, יוצקים למרק, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
3 מצננים, מגישים קר בתוספת כף שמנת חמוצה במרכז כל צלחת מרק או בתוך קערת ההגשה.