מרק קרם שעועית ועדשים
כזה מרק שעועית אנחנו מבטיחים לכם שטרם הכנתם; השעועית כאן נטחנת, יחד עם עדשים, לכדי מרק סמיך סמיך ועשיר שבא לבכות (ועוד לא דיברנו על הנענע). ממהרים? תשתמשו בקפוא
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
כוס וחצי שעועית לבנה
1 כוס עדשים אדומות
רבע כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים
4 שיני שום, פרוסות
4 גזרים גדולים, פרוסים
3 עגבניות, חתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
7-6 כוסות מרק עוף צח
2 כפות נענע מיובשת מפוררת
אופן ההכנה:
1 משרים את השעועית במים למשך לילה ואת העדשים לשעתיים. מסננים.
2 מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והעגבניות, מכסים ומאדים על להבה קטנה במשך 10 דקות.
3 מוסיפים לסיר את השעועית והעדשים, מתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 3 שעות.
4 ממליחים ומשהים 10 דקות. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למרקם חלק ואחיד. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בעיטור נענע מיובשת מפוררת.
המתכון פורסם לראשונה במרץ 2009