אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי

מרק קרם שעועית ועדשים

כזה מרק שעועית אנחנו מבטיחים לכם שטרם הכנתם; השעועית כאן נטחנת, יחד עם עדשים, לכדי מרק סמיך סמיך ועשיר שבא לבכות (ועוד לא דיברנו על הנענע). ממהרים? תשתמשו בקפוא

בני סיידא | בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת | פורסם 16/01/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

כוס וחצי שעועית לבנה

1‮‬ כוס עדשים אדומות

רבע כוס שמן זית

2 ‬בצלים גדולים‮, ‬קצוצים

4 ‬שיני שום‮, ‬פרוסות

4 ‬גזרים גדולים‮, ‬פרוסים

3 ‬עגבניות‮, ‬חתוכות לקוביות

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפיות פפריקה מתוקה‮ ‬

1 כפית פפריקה חריפה

7-6‮‬ כוסות מרק עוף צח

2 ‬כפות נענע מיובשת מפוררת

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למשך לילה ואת העדשים לשעתיים‮. ‬מסננים‮.‬

2 מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, ‬הגזר והעגבניות, מכסים ומאדים על להבה קטנה במשך‮ ‬10‮ ‬דקות‮.‬

3 מוסיפים לסיר את השעועית והעדשים, מתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה‮. ‬מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה‮ ‬3‮ ‬שעות.‮

4 ממליחים ומשהים‮ ‬10‮ ‬דקות. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למרקם חלק ואחיד. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בעיטור נענע מיובשת מפוררת‮.‬

המתכון פורסם לראשונה במרץ 2009