אוכל
צילום׃ Liza McCorkle, Istock

מרק חומוס סיציאליני

מרק עשיר ומרהיב של חומוס טחון , עגבניות ונקניק

יונית נפתלי | mako | פורסם 20/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

700 גר' חומוס יבש
400 גרם פסטה דיטלי (אצבעונים קטנים וחלולים)
100 גר' פנצ'טה מעושנת, בייקון או פרשוטו
250 גרם עגבניות מגוררות (אפשר גם קוביות עגבנייה משומרות)
חצי פלפל ירוק חריף
50 גרם עירית קצוצה
מעט רוזמרין
עלה מרווה
כפית שטוחה של סודה לשתייה
2-3 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1 משרים למשך הלילה את גרגרי החומוס במים עם כפית מחוקה של סודה לשתייה. מסננים ושוטפים היטב.2.  מבשלים את החומוס בסיר מלא כמעט עד סופו במים (ללא מלח, שגורם לקטניות להתקשות) עד שהוא מתרכך – עניין של שעה וחצי בערך.3. קצת לפני שהחומוס מוכן, מבשלים את הפסטה, שתי דקות פחות מהרשום על האריזה, ומסננים.4. קוצצים את הפנצ'טה ומקפיצים במעט שמן זית יחד עם עלה המרווה, הרוזמרין, הפלפל החריף והעירית במשך שבע דקות.5. לנקניק המוקפץ מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות נוספות.6. כשהחומוס מוכן מסירים מהאש, מוסיפים את הפסטה ואת תערובת הנקניק והעגבניות, מערבבים ומבשלים שתי דקות נוספות.את המרק אפשר לאכול חם או קר.