מרק חרירה חורפי וסמיך
נכון, השמיים נקיים יחסית, אבל הקור, מה יהיה עם הקור? נגיד לכם בדיוק מה יהיה איתו: מרק חרירה בשרי ומפוצץ בדברים טובים, שאחרי הבישול עוד מסמיכים בשתי דרכים שונות. לנו לא יהיה קר הערב, ברור?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
חרירה הוא אחד המרקים שאפשר להגדיר כארוחה שלמה. מדובר במרק עשיר, סמיך ומשביע, שכל כולו טעמים וניחוחות של בית, עם טעם מעט חמצמץ וצבעוניות נפלאה. אפשר להכין את המרק הזה בדרך הארוכה של השריה ובישול גרגירי חומוס ועדשים מראש, או להשתמש כמוני בשקיות קפואות של מוצר שכבר בושל.
על דבר אחד חשוב שלא לוותר, וזה בישול מקדים לבשר, כדי שיהיה מוכן ורך ביחד עם כל מרכיבי המרק. למי שמעדיף את המרק ללא בשר, כמובן שניתן לוותר עליו.
מרכיבים :
קילו בשר שריר, חתוך לקוביות
מעט שמן לטיגון
1 בצל, קצוץ
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גרגירי חומוס מושרים, מבושלים ומוקפאים
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות ומוקפאות (לא חובה, אפשר גם רגילות)
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה כמון
חצי כפית קינמון
100 גרם רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
חופן גדול כוסברה טרייה קצוצה
חופן גדול פטרוזיליה טרייה קצוצה
200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
להסמכה:
2 כפות קמח
1 כוס (לפני בישול) אטריות דקיקות, מבושלות ומסוננות
אופן ההכנה:
1 מכניסים את הבשר עם מעט מים לסיר לחץ או לסיר רגיל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ זה ייקח בערך 30 דקות מרגע הרתיחה, ובסיר רגיל כשעתיים.
2 מוציאים את הבשר מהנוזלים, ומסננים.
3 מחממים מעט שמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
4 מוסיפים את הבשר המבושל, את כל הירקות, את גרגירי החומוס ואת העדשים ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב.
5 מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב.
6 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים מים עד לשלושת רבעי מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול והתרד ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לפחות שעה, עד שהירקות והקטניות מתרככים.
8 כשהמרק מוכן, זה הזמן להסמיך אותו מעט: מוציאים מהמרק 2 מצקות של נוזלים ומעבירים לצלחת עמוקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שאין גושים בכלל. מוסיפים את תכולת הצלחת בחזרה למרק דרך מסננת, ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט. מוסיפים את האטריות המבושלות, מערבבים ומכבים את האש.
המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023