צילום׃ תומר פרת
מרק בצל
עונג חורפי אמיתי: מרק בצל ביתי ואמיתי שלא מתפשר על החמאה, היין הלבן או עיטור הפרמזן
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 06/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
2 קילו בצל
100 גרם חמאה
רבע כוס שמן (כ-60 מ"ל)
חצי כוס יין לבן (120 מ"ל)
4 כפות קמח
מלח
כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
אופן ההכנה:
1 קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
2 ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמן וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך שקוף.
3 מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שמתאדה.
4 מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים.
5 מכסים במים ומוסיפים מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
6 כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
* הצעת הגשה: מגישים עם קרוטונים ביתיים וגבינת פרמזן.