אוכל
צילום׃ תומר פרת

מרק בצל

עונג חורפי אמיתי: מרק בצל ביתי ואמיתי שלא מתפשר על החמאה, היין הלבן או עיטור הפרמזן

רוני מנדלמן | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

2 קילו בצל
100 גרם חמאה
רבע כוס שמן (כ-60 מ"ל)
חצי כוס יין לבן (120 מ"ל)
4 כפות קמח
מלח
כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1 קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.

2 ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמן וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך שקוף.

3 מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שמתאדה.

4 מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים.

5 מכסים במים ומוסיפים מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

6 כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.

* הצעת הגשה: מגישים עם קרוטונים ביתיים וגבינת פרמזן.