אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

מרק ריבוליטה

מרק ירקות עשיר עם קוביות לחם שסופגות את שלל הטעמים

אליאב גולדנברג | מסעדת ג'ויה | פורסם 07/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.9 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לשעועית

300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה
5 עלי מרווה
1 ליטר מים לבישול

עשבי תיבול

2 גבעולי פטרוזיליה
גבעול מרווה
גבעול בזיליקום

למרק

400 גרם נטו לחם כפרי לבן
5 עלי כרוב שחור פרוסים לג'וליאנים (אפשר גם עלי מנגולד)
¼ כרוב לבן בינוני פרוס לג'וליאנים
400 גרם עגבניות בשלות מאד, קלופות וחתוכות לקוביות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
½ כוס שמן זית Extra Virgin
מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה.

2 מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.

3 מפרידים מגבעולי עשבי התיבול את העלים וקוצצים את העלים בלבד.

4 חותכים לקוביות רק את החלק הלבן של הלחם, ללא ה"קשה".

5 שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים. מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.

6 לאחר שקוביות הירקות בסיר נהיות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור.

7 מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.

8 מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.

9 מתבלים בכפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.

10 מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות. טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש.

11 מביאים את המרק לרתיחה. מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מערבבים ערבוב קל.

12 מעבירים לכלי הגשה. בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי ומגישים.