יח``צ׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
מרק תותים ופירות אביב
מתכון קריר ומרענן
נעם דקרס | מסעדת לילית
| פורסם 19/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג תותים טריים ואדומים מאד
מיץ מלימון אחד
2 עד 4 כפות סוכר
1 תפוז
2 יח' קיווי
8 תותים יפים לקישוט
אופן ההכנה:
1 שוטפים את התותים היטב ומסירים את החלק הירוק בעזרת סכין קטנה. 2. מניחים את התותים במעבד מזון עם מיץ הלימון ושתי כפות סוכר. מעבדים לנוזל חלק. טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך. 3. מסננים את המרק במסננת ביתית ומצננים במקרר. 4. מקלפים את התפוז בעזרת סכין חדה ומשחררים את הפלחים כך שיהיו נקיים מקליפתם. מקלפים את הקיווי וחותכים לפרוסות דקות. שוטפים את התותים וחותכים לרבעים. 5. מניחים בצלחת מצקת גדולה של המרק ומסדרים פירות בתוך המרק. 6. אפשר ורצוי להוסיף גם כדור של סורבה לימון או תפוז, אך רק מהאיכות הגבוהה ביותר.