אוכל
יח``צ׃ דניה ויינר

מרק ארטישוק ירושלמי עם כרישה וכרובית

מרק פשוט, קל וטעים מתוך ספר מתכוני מרקים של בני סיידא. מדובר במרק סופר קרמי ועשיר שמחוזק בחמאה מומסת ושמנת, כרישות, תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי וכרובית. את הכל מרסקים במוט בלנדר והתוצאה מושלמת

בני סיידא | מרק חם, הוצאת מודן | פורסם 21/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-8 מנות:

50 גרם חמאה

4 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

2 כרישות (החלק הלבן בלבד), קצוצות

700 גרם ארטישוק ירושלמי, קלופים ופרוסים

4 תפוחי־אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

מלח, פלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט טחון

2 ורבע ליטרים (9 כוסות) מרק ירקות צח, או מים

1 כרובית קטנה, מפורקת לתפרחות

1 מיכל שמנת מתוקה

להגשה:

150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

אופן ההכנה:

1 ממיסים בסיר בינוני את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את כל הירקות פרט לכרובית ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. 

2 מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

3 במקביל מבשלים את הכרובית במים מומלחים במשך 10 דקות עד שהיא מתרככת, אבל לא יתר על המידה. מסננים. 

4 מרסקים את המרק במוט ריסוק, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.

5 לפני ההגשה מוסיפים את הכרובית למרק ומחממים יחד. מחלקים למנות, זורים מעל את הגבינה המגוררת ומגישים.