אוכל

מרק מינסטרונה

המרק האיטלקי המסורתי

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 09/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית עדין
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 גזרים קלופים וקצוצים דק
3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
4 גבעולי סלרי (כולל עלים) קצוצים דק
1 סלסילת פטריות פורטובלו או שמפיניון קצוצות גס
חצי כוס יין לבן יבש
1 קופסה (כ-300 גרם) שעועית במיץ עגבניות
2-3 עגבניות בשלות, קלופות, סחוטות וקצוצות לקוביות קטנות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 עלי מרווה קצוצים
2-3 קליפות פרמזן (כל אחת באורך אצבע ובעובי חצי ס"מ)
100 גרם פסטה קצרה או מקרוני שבורים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והסלרי, מערבבים ומבשלים בחום בינוני עד שהירקות מתרככים. 2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עוד שלוש דקות. 3. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומביאים לרתיחה. 4. מוסיפים את השעועית, העגבניות, עשבי התיבול וקליפות הגבינה. מוסיפים לסיר 10 כוסות מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה. 5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עשרים דקות. 6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב על השקית (כי גם אחרי שנכבה את האש, הפסטה תמשיך להתבשל בחום המרק). 7. מסירים מהאש, שולים מהמרק את קליפות הגבינה ונפטרים מהן, טועמים, ממליחים ומפלפלים. 8. מגישים עם גילוחי פרמזן ושמן זית.