צילום׃ Barry Wong, GettyImages IL
מרק קשקבל מחלב כבשים ותרד
שילוב מנצח של גבינות ותרד במרק קר וקטיפתי
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
1 ליטר ציר עוף עשיר וביתי או ציר ירקות
250 גרם גבינת קשקבל מחלב כבשים חתוכה לקוביות גדולות
2 כוסות תרד שטוף מיובש וקצוץ דק
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס טרי
3 כפות יין לבן או יין גוורצטרמינר
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים את ציר העוף או ציר הירקות בסיר עם תחתית עבה.
2 מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומאדים במשך דקות מעטות בלבד.
3 מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קוביות גבינת קשקבל הכבשים.
4 מתבלים בקורט מוסקט מגורר טרי, במלח ים ובפלפל לבן.
5 מבשלים על אש קטנה מספר דקות או עד שהגבינה נמסה.
6 מערבבים בכף עץ שטוחה ומגישים מיד.
7 המלצת הגשה: לפזר מלמעלה קרוטונים עשויים מחלה מתוקה.