אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

מרק שעועית וקבנוס

מרק מאולתר עם דברים שיש בבית, שמרגיש כאילו תוכנן בדקדוק מראש

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 03/01/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 נקניקיות קבנוס פרוסות דק

3 כפות שמן קנולה

3 שיני שום

1 בצל קצוץ דק

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

1 כפית כורכום

2 קופסאות שימורי שעועית אפויה ברוטב

1 קופסה שימורי עגבניות חתוכות

8 כוסות מרק או מים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

צרור כוסברה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 מטגנים פרוסות קבנוס בסיר עם מעט שמן. מוציאים ושומרים בצד.

2 מוסיפים לאותו סיר שום ובצל ומטגנים קלות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב.

3 מסננים את השעועית מהרוטב (לא חייבים, אבל אני אוהבת להכין את הרוטב בעצמי) ומוסיפים לסיר יחד עם עגבניות משומרות ומים. מביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות.

4 טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קבנוס ומגישים.

* גיוון: אם רוצים טעם מעושן דומיננטי, מוסיפים את הקבנוס למרק יחד עם הכוסברה ומבשלים 10 דקות.

>> והנה תבשיל חיטה מהיר, בריא וטעים אש