אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מרק פטריות שיעיף אתכם לשמיים

כשטעמנו את המרק הזה בפעם הראשונה לא האמנו שזה קורה לנו, שאפשר ליהנות באופן כל כך עמוק ממרק, ועוד צמחוני. מאז כבר הכנו אותו כמה וכמה פעמים, ותנו לנו לומר לכם - זה לא נעשה פחות מפתיע. מתכון פגז למרק פגז

מעדניית אגתה | mako אוכל | פורסם 02/03/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

25 גרם חמאה

רבע כוס שמן זית

1 כרישה, פרוסה

1 בצל, חתוך לקוביות

1 גזר, מגורד

7 שיני שום

250 גרם פטריות פורטובלו

חצי קילו פטריות שמפיניון

חצי חבילה פטריות פורצ'יני מיובשות

ליטר ציר ירקות

רבע כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

רבע כוס גריסי פנינה

חצי פלפל שאטה קצוץ

רבע כוס פרמזנו רג'אנו

רבע קופסה שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר ומטגנים את הכרישה והבצל עד שהם שקופים ורכים.

2 מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן. חותכים 3 משיני השום לאורך, מוסיפים לסיר ומערבבים כ-2 דקות.

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

3 מוסיפים את הפורטובלו וחצי מכמות השמפיניון לטיגון של כ-5 דקות.

4 משרים את פטריות הפורצ'יני המיובשות 10 דקות בקערית עם מים רותחים.

5 מוסיפים את מי ההשריה לסיר, ואת הפורצ'יני חותכים לרצועות ומוסיפים גם כן. מבשלים הכל יחד 5 דקות נוספות.

6 מוסיפים את ציר הירקות, הכורכום, המלח והפלפל השחור וכותשים פנימה עוד 2 שיני שום.

7 מרסקים רבע מהתערובת בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.

8 מוסיפים את גריסי הפנינה ומבשלים 20 דקות.

9 לקראת סוף הבישול כותשים את 2 שיני השום הנותרות ואת הפטריות הנותרות קוצצים. מטגנים את השום ופלפל השאטה במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את יתרת הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.

10 מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, מוסיפים גם את הפרמזנו רג'אנו והשמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

>> ואגב, גם מרק העגבניות שלהם הוא משהו מטורף

המתכון באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו. טלפון: 03-5757901. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-21:30, ו' 9:00-16:00, שבת 10:00-16:00