צילום׃ mako
מרק עגבניות וחומוס
הרבה עגבניות, חומוס, מרווה ופלפל חריף טחונים יחד לכדי מרק סמיך, עשיר, מזין וטעים
איל שני | מבשלים ביחד
| פורסם 13/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים
1 כוס חומוס מבושל
מרווה טרייה
פלפל חריף
שמן זית
מלח ים
אופן ההכנה:
1 פורסים פלפל חריף וקוצצים כמה עלי מרווה.
2 מטגנים את הפלפל עד שעולות בועיות סביבו.
3 מוסיפים למחבת עגבניות קצוצות ומבשלים כ-10 דקות.
4 מוסיפים את החומוסים ומבשלים כ-7 דקות נוספות.
5 במקביל מטגנים בזהירות בשמן זית עלי מרווה עד שמופיעות בועיות. מעבירים לנייר סופג (זה אמור לצאת קריספי).
6 טוחנים את המרק בבלנדר יד ומעבירים בשינואה או במסננת. אם סמיך מדי - אפשר להוסיף מים. ממליחים.
7 יוצקים לקערת מרק. מתבלים בשמן זית, מרווה קריספית ומלח ים.