צילום׃ דניה ויינר, "האוצר", על השולחן
מרק ארטישוק ירושלמי של ביסטרו תמרה
מרק חורפי עשיר וקטיפתי
מוריס אביטן | rest
| פורסם 23/02/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
קילו ארטישוק ירושלמי
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות כרשה החלק לבן בלבד פרוס לרצועות
1 גבעול סלרי חתוך לרצועות
5 שיני שום שלמות
80 גרם חמאה
1 ליטר יין לבן יבש 1.5
ליטר ציר עוף או מים
½ ליטר שמנת מתוקה
2 כפות מלח
3/4 כף שטוחה של פלפל לבן
1/2 כפית שטוחה של אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל, הגזר, הכרשה, הסלרי ושיני השום מספר דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות. מוסיפים את התבלינים, תפוחי האדמה, היין, המים או הציר. מערבבים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות. במעבד המזון מרסקים את המרק בעודו חם - אך לא רותח, יחד עם החמאה והשמנת. מעבירים לקעריות הגשה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.