צילום׃ מסעדת ריבר - מטבח אסייתי-ישראלי
מרק סבתא סאן
ציר עוף אסייתי עם חזה עוף צלוי, אטריות ראמן, גזר, כרוב ובצל ירוק
| מסעדת ריבר - מטבח אסייתי-ישראלי
| פורסם 03/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לציר
4 רבעי עוף
6 כנפיים
2 בצלים
2 כרישות
גזר
בצל ירוק
קובייה של ג'ינג'ר
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי אמריקאי
צרור כוסברה
למרק
2 כפות שמן
1 גזר, פרוס לרצועות דקות
כרוב לבן, פרוס לרצועות
שמן שומשום
רוטב סויה
1 חזה עוף
בצל ירוק
אטריות ראמן יבשות
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל חומרי הציר המרק לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים ומסננים.
2 מחממים ווק עם שתי כפות שמן. מוסיפים את הגזר והכרוב ומטגנים כדקה. מעבירים לקערה.
3 צולים את חזה העוף בגריל ופורסים אותו לרצועות.
4 מערבבים 3 מצקות ציר עוף, כפית שמן שומשום וכפית רוטב סויה ומוסיפים לקערת המרק.
5 מניחים מלמעלה את רצועות החזה, מפזרים בצל ירוק ומוסיפים אטריות יבשות. אפשר לקשט בנבטים.