אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות

מתאבן מעולה של רשת רולדין

עידו רוטמן | רולדין | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 255 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

4 חצילים מאורכים
1 כוס שמן זית.
מלח, פלפל שחור גרוס,אורגנו

למלית הגבינות:

100 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1/2 גליל גבינת עזים
1 כף רוטב פסטו
2 כפות עירית קצוצה

הרוטב:

1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה
1 כדור גבינת מוצרלה – חתוכה לחצי ואז לפרוסות

אופן ההכנה:

1 הכנת פרוסות החציל: קוטמים את ראש החציל ואת בסיסו ופורסים לפרוסות לאורך החציל בעובי של 1 ס"מ. 2. מסדרים ניירות אפייה על תבניות, מושחים את הניירות בשמן זית ומסדרים עליהן את פרוסות החציל, מורחים את הפרוסות בשמן זית, מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס ואורגנו. 3. אופים בתנור – כ- 25 דקות ב- 180 מעלות עד השחמה. 4. הכנת מלית הגבינות: במעבד מזון מעבדים את גבינת השמנת, הבולגרית, הפרמז'ן ואת גבינת העזים למחית חלקה, מוסיפים את העירית ורוטב הפסטו ומערבבים. 5. הכנת הגלילות: מניחים כף גדושה של מלית גבינות על כל פרוסת חציל (על הצד הפחות מושחם) ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית הגשה , שופכים מעל את רוטב העגבניות, מניחים מעל את פרוסות המוצרלה. 6. אופים כ- 10 דקות ב- 180 מעלות עד השחמה של הגבינה ומגישים.