מרק חומוס, בשר ועצמות
גרגרי חומוס, בשר בקר, עצמות וירקות שורש במרק שמתבשל בישול איטי - למנה סמיכה, עשירה ומשביעה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
חבילת גרגרי חומוס קפוא
500 גרם בשר בקר
2-3 עצמות בקר
4 בצלים קצוצים גס
6 גזרים פרוסים דק
6-8 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה קצוץ
עלי סלרי שלמים
גבעולי עלי סלרי קצוצים
1 קופסה רסק עגבניות
שמן רגיל
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקה
חוויג` למרק
12 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים היטב שמן בסיר. מניחים את הבשר בסיר וסוגרים מכל צדדיו עד שמשחים היטב. מוציאים את הבשר מהסיר ושמים בסיר את הבצל.
2 מטגנים את הבצל עד שקיפות וקבלת צבע שחום, תוך כדי גרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר.
3 מוסיפים את הקמח ,מערבבים במהירות עד הסמכה ומוסיפים מחצית מכמות המים תוך כדי בחישה מהירה של הנוזלים שמסמיכים מאד בגלל הקמח. מחזירים לסיר את הבשר, העצמות, גרגרי החומוס, רסק העגבניות, הגזר והסלרי.
4 מתבלים בנדיבות ומוסיפים את יתרת המים. מוסיפים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי. מביאים לרתיחה וממשיכים את הבישול על אש נמוכה מאד.
5 מבשלים את המרק כ-5 שעות. הבישול הארוך מביא את המרק לטעם מדהים של גרגרי החומוס ונתחי בשר נימוחים ביותר כשנוזל המרק יצא סמיך ועשיר בטעם.