אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

מרק מינסטרונה

אם הסתיו הגיע, זה אומר שאפשר להתחיל להעמיד סירי מרק על האש, כמו מרק המינסטרונה הזה - מרק ירקות איטלקי מלא בכל טוב, שיעשה לכם חם ונעים בבטן

| mako אוכל | פורסם 27/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 1009 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כפות שמן זית

בצל קטן, קצוץ

2 גבעולי סלרי, חתוכים

2 גזרים, חתוכים לקוביות

2 עגבניות, חתוכות 

2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות

4 שיני שום, כתושות 

2 קישואים (או זוקיני), חתוכים לקוביות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)

כוס שעועית לבנה או שחורה, מבושלת מראש (או קפואה ומופשרת)

מלח

פלפל שחור

3/4 כוס פסטה קצרה כמו קונכיות או מקרוני

עלי בזיליקום 

גבינת פרמזן מגוררת להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.

>> לכל מתכוני המרקים שלנו

2 מוסיפים לסיר את השום תפוחי האדמה, השום הזוקיני, העגבניות. מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומוסיפים את רסק העגבניות וכשני ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השעועית הירוקה והשעועית הלבנה או השחורה עוד כרבע שעה. מוסיפים גם את הפסטה ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת, אבל לא מאוד. טועמים ובודקים תיבול. 

3 מגישים עם עלי בזיליקום קרועים, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית.