מרק מינסטרונה
אם הסתיו הגיע, זה אומר שאפשר להתחיל להעמיד סירי מרק על האש, כמו מרק המינסטרונה הזה - מרק ירקות איטלקי מלא בכל טוב, שיעשה לכם חם ונעים בבטן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 כפות שמן זית
בצל קטן, קצוץ
2 גבעולי סלרי, חתוכים
2 גזרים, חתוכים לקוביות
2 עגבניות, חתוכות
2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות
4 שיני שום, כתושות
2 קישואים (או זוקיני), חתוכים לקוביות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
כוס שעועית לבנה או שחורה, מבושלת מראש (או קפואה ומופשרת)
מלח
פלפל שחור
3/4 כוס פסטה קצרה כמו קונכיות או מקרוני
עלי בזיליקום
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.
2 מוסיפים לסיר את השום תפוחי האדמה, השום הזוקיני, העגבניות. מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומוסיפים את רסק העגבניות וכשני ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השעועית הירוקה והשעועית הלבנה או השחורה עוד כרבע שעה. מוסיפים גם את הפסטה ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת, אבל לא מאוד. טועמים ובודקים תיבול.
3 מגישים עם עלי בזיליקום קרועים, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית.