צילום׃ Tomasz Jakusz, Istock
מרק בצל ופטריות בשרדונה
שילוב עשיר ומענג של טעמים במרק מלכותי שלא ישאיר אתכם רעבים
תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת
| פורסם 29/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
מרק
1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס לטבעות
חצי כוס שמן זית
חצי ק"ג פטריות טריות מעורבות: שמפיניון או פורטבלו – חתוכות גס
1 בקבוק יין לבן יבש - שרדונה
1-3 כוסות מים
2-3 כפות אבקת מרק פטריות (לא חובה)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
קורט אגוז מוסקט טרי
הגשה
קרוטונים וגבינה מגוררת
אופן ההכנה:
1 בסיר מרק, מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה כ-10 דקות. יש לערבב מדי פעם ולהימנע מחריכה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים, עד שהפטריות מפיצות ריח נעים. 2. מוסיפים לסיר את היין, המים ואבקת במרק ומביאים לרתיחה עדינה (מווסתים את כמויות המים ואבקת המרק, לפי כמות המרק הרצוי ועוצמת הטעמים הרצויה). מבשלים, על סף הרתיחה עוד כעשר דקות. 3. מתבלים במלח ובפלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם. 4. מגישים את המרק עם קרוטונים וגבינה מגוררת.