אוכל
צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור

מרק טום יאם עוף

הישר מהמטבח התילאנדי - מרק מעולה בטעם חריף-חמוץ

שף קיאטי סאק | מסעדת סאטורי | פורסם 07/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (2 מנות):

1 שורש גלנגל (להשיג בחנויות סיניות ואוכל מהמזרח)

4-5 עלי כפיר ליים

1 שורש למון גראס חתוך לכ-5 חתיכות

1 כף שטוחה משחת טום יאם (להשיג במכולות סיניות ואוכל מהמזרח)

1 כפית סוכר

1 כפית רוטב דגים

1 עגבנייה חתוכה ל-4 רבעים

1/2 בצל לבן חתוך לרבעים

4 פטריות טריות חתוכות לרבעים

1/2 כוס חלב קוקוס

1 כוס מים

5 גבעולי כוסברה קצוצים

100 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

1 מרתיחים כעשר דקות 1 כוס מים בסיר, מוסיפים את הגלנגל, למון גראס, ועלי הכפיר ליים. מוסיפים את משחת הטום יאם, הסוכר, רוטב הדגים ומערבבים. 

2 מוסיפים את הפטריות, העגבנייה, הבצל והעוף וממשיכים לבשל. מוסיפים כעת את חלב הקוקוס וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה. מכבים את האש, מפזרים מעל את הכוסברה ומגישים.

* ניתן להכין עם עוף, שרימפס או פירות ים. אפשר גם להשאיר כמרק צמחוני.