צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור
מרק טום יאם עוף
הישר מהמטבח התילאנדי - מרק מעולה בטעם חריף-חמוץ
שף קיאטי סאק | מסעדת סאטורי
| פורסם 07/10/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 שורש גלנגל (להשיג בחנויות סיניות ואוכל מהמזרח)
4-5 עלי כפיר ליים
1 שורש למון גראס חתוך לכ-5 חתיכות
1 כף שטוחה משחת טום יאם (להשיג במכולות סיניות ואוכל מהמזרח)
1 כפית סוכר
1 כפית רוטב דגים
1 עגבנייה חתוכה ל-4 רבעים
1/2 בצל לבן חתוך לרבעים
4 פטריות טריות חתוכות לרבעים
1/2 כוס חלב קוקוס
1 כוס מים
5 גבעולי כוסברה קצוצים
100 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
1 מרתיחים כעשר דקות 1 כוס מים בסיר, מוסיפים את הגלנגל, למון גראס, ועלי הכפיר ליים. מוסיפים את משחת הטום יאם, הסוכר, רוטב הדגים ומערבבים.
2 מוסיפים את הפטריות, העגבנייה, הבצל והעוף וממשיכים לבשל. מוסיפים כעת את חלב הקוקוס וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה. מכבים את האש, מפזרים מעל את הכוסברה ומגישים.
* ניתן להכין עם עוף, שרימפס או פירות ים. אפשר גם להשאיר כמרק צמחוני.