אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק עגבניות טריפוליטאי

מתכון למרק עשיר בטעמים עם עגבניות, גזרים, פלפלים ותיבול ייחודי שלא ישאיר אתכם אדישים

ערן וייס | מאסטר שף | פורסם 05/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

שמן לטיגון

בצל גדול, קצוץ דק

9-7 עגבניות גדולות, בשלות ורכות

3-4 שיני שום, כתושות

פלח של פלפל אדום

כמה עלי בזיליקום טריים

2 גזרים לא גדולים

כף רסק עגבניות (לא חובה)

חצי כוס אורז – לא שטוף ולא מבושל

חצי כפית פפריקה מתוקה

גרידה מחצי לימון

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל שחור

מעט סוכר

עלה דפנה

להגשה: כוסברה קצוצה

לרביכה:

3 כפות שמן

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1 מוזגים בנדיבות שמן לסיר בינוני, כך שיכסה את תחתית הסיר. כשהוא חם מכניסים את הבצל ומטגנים מעט – שלא ישחים ולא ישנה צבע.

2 טוחנים במעבד מזון את העגבניות, השום, הפלפל האדום ומעט מעלי הבזיליקום לבלילה חלקה ומעט אוורירית.

3 מוסיפים את בלילת העגבניות לבצל, מערבבים מעט ומנמיכים את האש.

4 מגרדים את הגזר בפומפייה ל"נחשים קטנים", או לחלופין קוצצים לקוביות מאוד קטנות במעבד מזון. מוסיפים לסיר, מערבבים וסוגרים במכסה.

5 מוסיפים מלח לפי הטעם וטועמים. בשלב זה אפשר (ומומלץ( להוסיף כף רסק עגבניות מדולל במים.

6 מוסיפים אורז ומים, מערבבים ומתבלים בפפריקה, גרידת לימון, אגוז מוסקט, פלפל שחור לפי הטעם, מעט סוכר ועלי בזיליקום קצוצים דק מאוד. טועמים, וממשיכים לערבב ולטעום כל כמה דקות.

7 מוסיפים חצי כוס מים או יותר, אם המרק מאוד סמיך.

8 מוסיפים עלה דפנה, מלח, סוכר ופלפל שחור לפי הטעם.

9 כאשר האורז מבושל והמרק קיבל את הטעם הרצוי לוקחים 3/4 כוס ממנו, טוחנים במעבד מזון לבלילה חלקה ומחזירים לסיר. לחלופין אפשר להשתמש בבלנדר מוט בתוך הסיר: טוחנים בעדינות ומעט, וטועמים.

10 מכינים את הרביכה: שמים במחבת נפרדת שמן וקמח ומביאים להזהבה. מוסיפים 2-3 כפות למרק ומערבבים היטב.

11 מבשלים על אש נמוכה עד שהמרק מקבל מרקם של מחית והנוזלים בו מצטמצמים.

12 להגשה מומלץ להוסיף כוסברה קצוצה דק.