צילום׃ istockphoto
מרק מלוחייה
שדרוג ממכר למרק העוף המוכר
ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי
| פורסם 20/11/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 קילו עלי מלוחייה טריים, מופרדים מהגבעול וקצוצים דק (את עלי המלוחייה תמצאו בשווקים רק בעונתם בין יולי לספטמבר, כדי להינות מהם גם בשאר השנה ניתן לשטוף אותם היטב, לייבש ולהקפיא או לשטוף היטב ולתלות לייבוש מהגבעולים, כשהעלים כלפי מטה, ואז לאפסן בשקית אטומה).
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
2 ליטר מרק עוף צח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
בסיר גדול, שיוכל להכיל את המרק, מחממים את שמן הזית. כשהשמן חם מעבירים לסיר את גרגירי הכוסברה, השום והבצל מטגנים כ- 2-3 דקות (זהירות שהשום לא ייחרך). מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. למרק הרותח מוסיפים את עלי המלוחייה, מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה, כשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות.