אוכל
צילום׃ Barry Wong, GettyImages IL

וישיסואז עם שום ירוק

מרק בסגנון צרפתי

| הניו יורק טיימס | פורסם 22/04/09 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

450 גרם כרשה או בצל (או שילוב של שניהם)
4 כוסות מים או ציר (או שילוב של שניהם)
450 גרם תפוחי אדמה לאפייה, קלופים וחתוכים לפלחים
1 ראש שום ירוק שלם + הגבעול, קצוץ (או 3 שיני שום קלופות)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 עד 1 כוס שמנת (אופציונאלי)

לקישוט:

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הכרשה (או מקלפים את הבצל).2. בסיר שמים את המים, הכרשה, תפוחי האדמה, השום, המלח והפלפל. מכסים ומביאים לרתיחה.3. מנמיכים את הלהבה כך שהתערובת ממשיכה להתבשל בצורה קבועה ויציבה.4. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים, 20-30 דקות. מצננים. מתקנים תיבול לפי טעם.5. בבלנדר מערבלים את התערובת לכדי מחית (אם הבלדר קטן מידי, ניתן לחלק למנות). מצננים.6. שופכים פנימה את השמנת. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מקושט בפטרוזיליה הקצוצה.

גרסאות נוספות למרק:1 גרסה א': מוציאים את הליבה מ- 2 עגבניות בינוניות, באמצעות חיתוך טריז בצורת קונוס מקצה הגבעול. חותכים אותן לחצי, בצורה אופקית, וסוחטים החוצה את הזרעים. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות. החליפו במתכון את השום בנתחי העגבניות וותרו על השמנת.כשמערבלים לכדי מחית מוסיפים כ-20 עלי בזיליקום שטופים שיובשו. להגשה מעטרים עם בזיליקום קצוץ.2. גרסה ב': מוסיפים 4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים, לסיר עם תפוחי האדמה והכרשה. מוסיפים כוס נוספת של נוזל וממשיכים כמו במתכון המקורי.