אוכל
צילום׃ יהודה סלומון, הוצאת קוראים

מרק עגבניות טריות ושעועית

אל תתעצלו ותעמידו על האש מרק לחימום העניינים. כי אין דבר שאומר יותר חורף, משילוב של עגבניות ושעועית

דנית סלומון | בקלי קלות, הוצאת קוראים | פורסם 20/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המרק הזה כדאי להכין מעגבניות תמר - עגבניות מוארכות ובשרניות שמתאימות במיוחד לבישול. אם אין, משתמשים בעגבניות אשכול אדומות. השימוש בשעועית קפואה הופך את ההכנה לפשוטה ומהירה.

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג עגבניות תמר, או ¼1 ק"ג עגבניות אשכול אדומות

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים גס

2 שיני שום כתושות

1 ליטר מרק צח (אפשר מאבקה)

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כף קורנפלור

2 כפות מים

400 גרם שעועית לבנה קפואה

כוסברה קצוצה לעיטור

אופן ההכנה:

1 רוחצים את העגבניות וקולפים אותן. כדי שהקליפה תרד בקלות, יש לחלוט את העגבניות במים רותחים: עושים חתך דמוי צלב בקליפה בתחתית כל עגבנייה. שמים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים עליהן הרבה מים רותחים. משהים דקה ושופכים את המים. מסירים את הקליפה במשיכה. עגבניות תמר קוצצים לחתיכות גדולות, עגבניות אשכול חוצים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים.

2 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים עגבניות, מרק, רסק עגבניות, פפריקה, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.

3 בוללים את הקורנפלור ב־2 כפות המים ובוחשים לתוך המרק. מוסיפים את השעועית ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. יוצקים לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה.