אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק עגבניות ולחם

הוא סמיך, הוא מהביל, והוא קולט בשמחה את שאריות הלחם משבת, שחבל לזרוק לפח. מרק עגבניות שכולו טוב

עז תלם | mako אוכל | פורסם 11/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם עגבניות שרי, באשכולות

4-5 כפות שמן זית

1 צרור יפה של בזיליקום

עלים מ-4 גבעולי תימין

3 שיני שום, פרוסות

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות שלמות משומרות

4 פרוסות עבות של לחם שאור, או כל לחם שאוהבים

2 כוסות מים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מניחים את העגבניות עם האשכולות בתבנית עם נייר אפייה (לא מפרידים אותן מהאשכול), מזלפים עליהן 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור 20 דקות, עד שהן מתרככות.

3 בזמן שהעגבניות בתנור, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, וקוצצים את הגבעולים דק.

4 מחממים את שאר שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, את עלי התימין ואת שיני השום ומטגנים מעל להבה בינונית כחצי דקה.

5 מוסיפים את העגבניות המשומרות, חצי מעלי הבזיליקום והמים. מועכים את העגבניות קצת עם מועך פירה, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי).

6 קורעים את הלחם לפיסות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את הגבעולים מעגבניות השרי הצלויות, ומוסיפים אותן לסיר עם כל הנוזלים שיצאו מהן.

7 מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם סמיך שמזכיר דייסה. אם רוצים מוסיפים מעט מים לדילול. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

 

8 מסירים את המרק מהאש ומוסיפים לו את עלי הבזיליקום שנותרו. מגישים מיד. 

לבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם מרק תפוחי אדמה וכרשה