מרק עגבניות ולחם
הוא סמיך, הוא מהביל, והוא קולט בשמחה את שאריות הלחם משבת, שחבל לזרוק לפח. מרק עגבניות שכולו טוב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם עגבניות שרי, באשכולות
4-5 כפות שמן זית
1 צרור יפה של בזיליקום
עלים מ-4 גבעולי תימין
3 שיני שום, פרוסות
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות שלמות משומרות
4 פרוסות עבות של לחם שאור, או כל לחם שאוהבים
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים את העגבניות עם האשכולות בתבנית עם נייר אפייה (לא מפרידים אותן מהאשכול), מזלפים עליהן 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור 20 דקות, עד שהן מתרככות.
3 בזמן שהעגבניות בתנור, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, וקוצצים את הגבעולים דק.
4 מחממים את שאר שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, את עלי התימין ואת שיני השום ומטגנים מעל להבה בינונית כחצי דקה.
5 מוסיפים את העגבניות המשומרות, חצי מעלי הבזיליקום והמים. מועכים את העגבניות קצת עם מועך פירה, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי).
6 קורעים את הלחם לפיסות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את הגבעולים מעגבניות השרי הצלויות, ומוסיפים אותן לסיר עם כל הנוזלים שיצאו מהן.
7 מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם סמיך שמזכיר דייסה. אם רוצים מוסיפים מעט מים לדילול. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
8 מסירים את המרק מהאש ומוסיפים לו את עלי הבזיליקום שנותרו. מגישים מיד.