צילום׃ istockphoto
מרק חומעה (חמציצים)
מרק משובח של עלים ירוקים ותפוחי אדמה - פשוט ובריא
| מגדלי חבל הבשור
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
1 ק"ג חומעה
½ כוס שמן זית ישראלי איכותי
1 בצל סגול, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום, כתושות
מים
2 כפות אבקת מרק טעם עוף
מלח
אופן ההכנה:
1 שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת.
2 מחממים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל.
3 מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת.
4 מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים מים כדי כיסוי החומעה. מוסיפים את אבקת המרק ומביאים לרתיחה.
5 מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט. טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול.
6 אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.