אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק חומעה (חמציצים)

מרק משובח של עלים ירוקים ותפוחי אדמה - פשוט ובריא

| מגדלי חבל הבשור | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.9 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ק"ג חומעה
½ כוס שמן זית ישראלי איכותי
1 בצל סגול, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום, כתושות
מים
2 כפות אבקת מרק טעם עוף
מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת.

2 מחממים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל.

3 מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת.

4 מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים מים כדי כיסוי החומעה. מוסיפים את אבקת המרק ומביאים לרתיחה.

5 מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט. טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול.

6 אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.