אוכל
צילום׃ travellinglight, Istock

מרק עדשים כתומות

אין יותר פשוט, טעים ומזין מהמרק הכתום והמשגע הזה. מחממים את החורף כמו שצריך

שף ירון עמר | פוד מרקט | פורסם 20/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות עדשים כתומות
2 בצלים גדולים פרוסים דק
3 שיני שום טריות פרוסות
חצי כפית כמון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.

2  מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.

3 מוסיפים את העדשים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

4 ממלאים את הסיר במים עד ל-3 ס"מ מעל לגובה העדשים.

5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה או עד לריכוך העדשים. 

6 טוחנים ומגישים.

* המתכון באדיבות פוד מרקט, שוק אוכל המוכן על ידי השף ירון עמר, ימים שני עד שבת, 10.00-19.30 בטיב טעם רמת החייל וראשון לציון.