צילום׃ travellinglight, Istock
מרק עדשים כתומות
אין יותר פשוט, טעים ומזין מהמרק הכתום והמשגע הזה. מחממים את החורף כמו שצריך
שף ירון עמר | פוד מרקט
| פורסם 20/01/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות עדשים כתומות
2 בצלים גדולים פרוסים דק
3 שיני שום טריות פרוסות
חצי כפית כמון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.
3 מוסיפים את העדשים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.
4 ממלאים את הסיר במים עד ל-3 ס"מ מעל לגובה העדשים.
5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה או עד לריכוך העדשים.
6 טוחנים ומגישים.
* המתכון באדיבות פוד מרקט, שוק אוכל המוכן על ידי השף ירון עמר, ימים שני עד שבת, 10.00-19.30 בטיב טעם רמת החייל וראשון לציון.