אוכל
צילום׃ דרור כץ

מרק עדשים אדומות, חומוס וירקות

מרק בריא, עשיר בירקות וללא שמן

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 04/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם עדשים אדומות
100 גרם חומוס, מושרה ללילה ומסונן
200 גרם תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
200 גרם בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
2 גבעולי כרישה, נקיים וחתוכים לטבעות
4 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
10 שיני שום קלופות
מיץ משלושה לימונים
2 כפות כמון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

 1 שמים את העדשים בסיר ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל כחצי שעה או עד שהעדשים מאבדות צורה והופכות למעין מחית.

2 מוסיפים את החומוס וכל הירקות, מוסיפים כשני ליטר מים (או ציר ירקות) נוספים ומביאים לרתיחה.

3 ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה או עד שהירקות והחומוס מוכנים לאכילה.

4 מתבלים במיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומגישים לקערות.