צילום׃ דרור כץ
מרק עדשים אדומות, חומוס וירקות
מרק בריא, עשיר בירקות וללא שמן
יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו
| פורסם 04/02/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם עדשים אדומות
100 גרם חומוס, מושרה ללילה ומסונן
200 גרם תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
200 גרם בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
2 גבעולי כרישה, נקיים וחתוכים לטבעות
4 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
10 שיני שום קלופות
מיץ משלושה לימונים
2 כפות כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 שמים את העדשים בסיר ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל כחצי שעה או עד שהעדשים מאבדות צורה והופכות למעין מחית.
2 מוסיפים את החומוס וכל הירקות, מוסיפים כשני ליטר מים (או ציר ירקות) נוספים ומביאים לרתיחה.
3 ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה או עד שהירקות והחומוס מוכנים לאכילה.
4 מתבלים במיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומגישים לקערות.