אוכל
צילום׃ תומר פרת

מרק עוף קלאסי

המרק הכי ביתי ואימהי שיש - מחולל פלאים בקרב כל מי שטועם אותו

רוני מנדלמן | mako | פורסם 16/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

עוף שלם נקי ומפורק
2 תפוחי אדמה
3 גזרים
3 קישואים
חצי כרובית
חצי כרוב
בצל גדול
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
ראש סלרי (לא עלים!)
דלעת (לא חובה)
מלח ופלפל

כלים

קרש חיתוך
סכין גדולה לחיתוך הירקות ועשבי התיבול
סכין לא משוננת לחיתוך העוף
קערה גדולה לירקות
סיר גדול למרק + מכסה
כף

אופן ההכנה:

1 שמים את העוף המפורק (כולל גרונות) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

2 כשהמים רותחים עולה קצף, ואת הקצף הזה צריך לקפות. מעבירים את הכף על פני המים ומוציאים את הקצף. מכיוון שהקצף ממשיך להיווצר, יש צורך לחזור על הפעולה עד שהמים בסיר נקיים.

3 חותכים את הירקות (את ראש הסלרי אפשר להשאיר שלם), מוסיפים לסיר ומרתיחים שוב.

4 לאחר הרתיחה מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר (אני משאירה את הצרורות בשלמותם), מלח ופלפל ומבשלים עוד שעה-שעה וחצי טוב טוב, שיצטמצם.

* אם אכלתם את כל הירקות ונשאר רק המרק הצח, אפשר להקפיא ולהשתמש בו אחר כך כבציר עוף.