אוכל
צילום׃ mako

מרק עדשים וירקות שורש

מרק חורפי עשיר של אבי ביטון

אבי ביטון | mako | פורסם 02/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים גדולים קלופים קצוצים גס
1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך גס
8 שיני שום קלופות וקצוצות
6 כפות שמן זית
3 כוסות עדשים ירוקות
2.5 ליטר מים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ- 5 דק.2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות נוספות.3. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 45 דק' נוספות.4. טוחנים היטב את המרק עד למרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.

לגיוונים – בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק/ פרוסות נקניקיות/ קבנוס לטעם מעושן.• להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים.• אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוסיפו את הבשר).