צילום׃ mako
מרק עדשים וירקות שורש
מרק חורפי עשיר של אבי ביטון
אבי ביטון | mako
| פורסם 02/12/09
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים גדולים קלופים קצוצים גס
1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך גס
8 שיני שום קלופות וקצוצות
6 כפות שמן זית
3 כוסות עדשים ירוקות
2.5 ליטר מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ- 5 דק.2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות נוספות.3. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 45 דק' נוספות.4. טוחנים היטב את המרק עד למרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.
לגיוונים – בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק/ פרוסות נקניקיות/ קבנוס לטעם מעושן.• להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים.• אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוסיפו את הבשר).